Quantcast

Θρήνος για τη 44χρονη Παναγιώτα που κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στα μάτια του παιδιού της

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου στην Κρήτη από το δράμα με τη μητέρα που πέθανε μπροστά στα μάτια του παιδιού της, ενώ διέσχιζε τον δρόμο από την πλατεία Κορνάρου προς το άγαλμα της Αρετούσας και του Ερωτόκριτου το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Η 44χρονη Παναγιώτα από κάποιο αίτιο που πιθανώς θα εντοπιστεί από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Το συμβάν σημειώθηκε χθες το πρωί και σύμφωνα με μαρτυρίες η γυναίκα μόλις διέσχισε το δρόμο και πάτησε το πεζοδρόμιο κατέρρευσε ενώ κρατούσε το 7χρονο παιδί από το χέρι. Διερχόμενοι οδηγοί, περαστικοί, όπως επίσης υπάλληλοι και καταστηματάρχες της περιοχής, που αντιλήφθηκαν τη γυναίκα να κείτεται κάτω, έσπευσαν να τη βοηθήσουν.

Το παιδί δίπλα στη μητέρα και ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο σημείο να φωνάζει «ένας γιατρός... ένας γιατρός».

Οπως αναφέρει το neakriti.gr, δύο κοπέλες από διπλανή καφετέρια έσπευσαν στο σημείο να δουν τι συμβαίνει. Εκείνη τη στιγμή έφτανε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με μια μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να ανοίγει δρόμο. Με την παραίνεση του αστυνομικού, τα δύο κορίτσια πήραν το 7χρονο αγοράκι, που μόλις είχε δει τη μητέρα του να πέφτει κάτω, και το οδήγησαν στην καφετέρια. 

Πάνω της έπεσαν επίσης και όσοι εργάζονται σε φαρμακεία στην ευρύτερη περιοχή, στην προσπάθειά τους να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου η γυναίκα να κρατηθεί στη ζωή ενώ και τα προσωπικό της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ κατέβαλε κάθε προσπάθεια όμως όταν έφτασαν στο ΠΑΓΝΗ η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. 

Το παιδί παρέμεινε στην καφετέρια με τα δύο κορίτσια που εργάζονται σε αυτή και έναν αστυνομικό.

«Δεν έβγαζε λέξη, ήταν βουρκωμένος μα δεν έτρεχε το δάκρυ και το μόνο που μας είπε είναι ότι τον λένε Βασίλη, έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό 17 ετών, ο μπαμπάς του είναι στρατιωτικός και πως η γυναίκα αυτή ήταν η μαμά του...», ανέφερε στο neakriti.gr η μία από τις δύο εργαζόμενες της καφετέριας, που παρέλαβε το παιδί.

«Ήταν πολύ σοκαρισμένο... δε μιλούσε... δεν έκλαιγε, αλλά ήταν βουρκωμένο. Ο αστυνομικός παρέμενε μαζί μας. Είχε το κινητό της μητέρας, αλλά ήταν κλειδωμένο και δεν μπορούσε να βρει τα στοιχεία της. Περίμενε να χτυπήσει μήπως κάποιοι πάρουν για να μάθουν τα στοιχεία της γυναίκας και του παιδιού... Ύστερα από περίπου 1 με 1,5 ώρα ήρθε στο καφέ ο θείος του παιδιού. Ήταν ο αδελφός της γυναίκας... Έφυγαν όλοι μαζί. Το παιδί, ο θείος και ο αστυνομικός», είπε η νεαρή εργαζόμενη στην καφετέρια όπου παρέμεινε ο 7χρονος μέχρι να βρεθεί κάποιος συγγενής. Η γυναίκα φέρεται να ζούσε στο Ηράκλειο, αλλά είχε έρθει πρόσφατα από την Κομοτηνή.